måndag 7 oktober 2013

Glada nyheter och bokstaven G

Idag fick jag värsta bästa nyheterna att vi blir ett jättegäng till jul! Vi får finbesök av mommo. moffa, moster och gammelmommo. Barnen är överlyckliga och har redan börjat lösa sängplatsbekymret. Vi får väl se om alla vuxna tycker att barnens sätt att para ihop dem är lika självklart :-)

Lilla S räknar för fullt hur länge det egentligen är kvar till dagen före julafton.. Det verkar som om Halloween har fått konkurrens. Det gör mig så himla glad att höra. Det blir lite trångt och lite bökigt men va fasen det är ju familjen ju. Maken och mommo har gjort gemensam sak i att våga vägra finkläder på julen så det lär väl bli en till julafton med sällskap i shorts. Men vet ni det gör ingenting. Fanny och Alexander lär väl var i 80-års åldern så det är på tiden att vi hittar nya jultraditioner.

En sak lär väl trots allt gå åt till jul och det är att städa. 
Hos oss är den här gula Godingen en självklarhet vid all städning - 
dagens stjärna är GRUMME citronsåpa


När jag ändå är i städartagen brukar jag beväpna mig med den här. Hos oss där färg och klister är ett naturligt inslag (även i taket...) är den här min bästa vän. Den löser allt lim och alla färgrester utan att förstöra underlaget. Funkar även på gamla lim- och färgrester.


Å funkar inte det så är det här mitt magiska vapen. Babyservetter. Lite obehagligt är det, men dessa servetter funkar till allt från bebisrumpor till färgrester, klädfläckar och att damma i bilen. Jag använder dem som stämpelrengöring istället för att illaluktande miljöfarligt kladd man annars får köpa. Jag förvarar dem i en matlåda från ICA då håller de sig fuktiga. En förpackning servetter ryms precis i lådan.


Hoppas ni får en fin måndag. Kom ihåg att besöka Malin och Sara och spana in de andra deltagarna i bloggutmaningen!

1 kommentar:

  1. *ler* ja, längtan efter jul har börjat här också :) Grumme, snyggt G!

    kram kram Malin

    SvaraRadera