torsdag 31 maj 2012

Vad drömmer du om?

Den frågan fick jag på twitter idag. Frågan kom från en person jag beundrar och som har en galen förmåga att sätta träffsäkra ord på sina funderingar och sina upplevelser! Det var spännande svar som snurrade runt i flödet. Nån ville starta café och nån ville ha en stor familj och någon ytterligare ville hjälpa utsatta människor och skriva en bok.

Vad är min dröm då? Jag drömmer om att leva ett lyckligt liv med finaste mannen, att ha många barn omkring mig- det var inte min dröm för några år sedan. Då skulle jag bli bolagsjurist i sctorstan, men i bland är det som att livet har egna drömmar. Nu är det mer min verklighet att ha huset fullt av barn! Jag önskar att både de som kallar mig mamma och de som kallar mig vid namn ska växa upp till trygga vuxna med tydlig värderingar. När jag blir gammal vill jag vill sitta med maken som skrynkliga russin och se alla människor son passerat genom vårt liv. Jag vill bjuda på middag eller bara en kopp kaffe - att vi får gäster som kommer bara för att de vill vara med oss en stund.

Jag drömmer om att man ska reformera svensk familjehemsvård i grunden och sätta barnen i fokus. Idag har jag fått vara med om hur det blir när det blir som sämst. Såväl barnen som familjehemmen är så fruktansvärt utsatta för kommuner och privat intressenters alla nycker. Det skulle jag vilja se ett stopp på. Jag drömmer om ett helhetsgrepp där man vågar se att tidiga insatser sparar både lidande och pengar.

Dessutom drömmer jag om en varm sommar med mareld när vi åker till Småland och att fina vänner vågar hälsa på oss på sin eriksgata norrut!

1 kommentar:

  1. Önskar dig en skön och härlig helg.
    Kram
    AC

    SvaraRadera