söndag 6 maj 2012

sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne

Ja inte har det då varit varit sol ute de senaste dagarna. Här i den övre delen av vårt avlånga land har det kommit drygt 10 (!) centimeter snö under helgen. Det är deprimerande att se krokus och påskliljeknoppar begravda under massor med tung blöt och kall snö :-(

Fördelen med dåligt väder är att man med gott samvete kan vara inne. Det har inneburit pysslande av en stjärnkort (ska visa sen), en sväng på badis med hela gänget och idag städning och fix. Det är så skönt att få röja och rensa. Båtprojektet har idag seglat iväg till Harads och speglar och byråer är på Blocket - hur klarade man sig utan Blocket??

*
Nu när ljuset börjar komma på allvar känns det lite larvigt med alla ljusstakar och ljuslyktor. Vare sig jag eller finaste maken brukar orka vara vakna så länge att det blir mörkt nog för tända ljus..


Ljusen fick helt enkelt lämna plats för andra, mer ljus- och årstidsanpassade snyggingar. Här en plättar i luften i en loppad urna, ett ljushus på några återvunna böcker.


Brevid böckerna tronar mammas ryska teglas från när Adam var länsman och en gammal ishink i grönt glas. Brevid en vacker whiskeykaraff vi fått i present.


En doftpelargon i en kanna från Miljögården och en glasflaska från Indiska. Den söta duken har finaste ängelfammo broderad för många många år sedan.

*
Ha det gott alla fina nu ska jag försöka mig på en tutorial för ett stjärnkort...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar