söndag 17 oktober 2010

söndagsmys och naglar med klös

Härliga helg! Det har varit en ovanligt fridfull helg i vårt hus. Mellatrollet däckade klockan fem i fredags och därefter varit sliten i en -jag-är-så-trött-jag-måste-få-sova-feber som är typisk henne. Hon och bästa maken hjälpte en av de bästa farbröderna med bästa fastern att flytta. Att älsklingsfaffa kom och hjälpte till gjorde nog inte saken sämre. De andra två lekte på i godan ro på ett sällan skådat sätt.

På lördageftermiddag fick vi trevligt besök av de trötta flyttarna som kom till oss och mumsade pizza - ack så trevligt.

Här i norr har det varit bistert kallt så det har varit en hel del innefixande under helgen.

Barnen och jag har provat Isadoras nya grafittinails - det var himla roligt. Nu har vi grafittinails, eller spricknaglar som tjejerna säger, allihop. Det är så mysigt att få måla naglar och sätta lite fejktatueringar med sina brudar!

Fina S fick en bra bit kortare lugg också - något slags klistermissöde på dagis har lett till att vi inte fått kamma luggen så det var bara kapa av den - ovanför klister.


Idag lagade vi mycket mumsig mat med rostad butternutpumpa och fläskotletter i kantarellsås - det är verkligen att njuta av hösten!

kantareller till såsen

Butternutpumpa och potatis redo för ugnsrostning (175 grader tills de är mjuka)

Ha en skön söndagkväll, snart är det måndag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar