tisdag 18 januari 2011

förvaring, förvaring och kattförvaring(!?)

Tänk att det redan är den 18 januari 2011. Det var ju nyss julafton - jag hänger inte riktigt med helt enkelt. Idag har barnen och jag hemmadag till följd av den eländiga förkylningsbacillen. Blä! Snoriga och gnälliga barn är inte det bästa jag vet.

Som tur är medförde det att jag var hemma när rörmokaren kom för att installera handfatet i vår nya toa. När det satt på plats ringde jag älskade mannen med gråten i halsen - det såg verkligen förskräckligt ut. Som tur var rörmokaren en resonabel typ och det gick att åtgärda och sätta in ett mindre handfat. Tanken på att någon ska fastna mellan handfatet och väggen kändes inte så lockande. Det är nog bara Nalle Puh som glatt härdar ut medan någon sjuger Tiddelipom när man sitter fast...

Mer elände - sovrumsfönstret som glömdes bort i leveransen är troligen ytterligare fem veckor bort eftersom lastbilen med nygjorda fönster har kört i diket. Mer blä!

Renovering är inte kul alla dagar.

MEN mitt fina skafferi börjar hitta sina former. Det här fina baktråket har älskade pappa gjort till mig. Det används till traditionella jullimpor - men eftersom jag är lat av naturen använder jag hushållsassistenten istället. Då hade jag helt plötsligt ett baktråg över. Det fick bli handduksförvaring! Tur att mina fina barn skurade det ordentligt i dushen igår kväll - jag tror att det hann med en kort upplevelse som båt också :)


En av mina förstfödda är som ni vet ett riktigt pysselproffs. Därför kunde inte mannen hålla sig från att hitta den ljuvliga gamla skolbänk på Blocket. Så här har det lekts skola varenda eftermiddag sedan den flyttade in!

Jag börjar äntligen få lite ordning på förvaringen i min fina expedit-hylla. När jag håller på som bäst får jag en lite oväntad gäst bland mina pysselsaker. Han låg där ett par timmar och ville inte veta av att bli avlägsnad.
Hos fina pysslarna är januaris månadsutmaning i full gång. Glad i hågen tänkte jag att jag skulle delta med ett födelsedagskort - barnen och mannen var på fem-årskalas i söndags. Det var bara ett probelm. Jag var som vanligt ute i sista minuten eftersom jag bara skulle göra så mycket annat innan. Se ett program om kvinnornas inträde i sportjournalistiken till exempel. (Jag som är helt ointresserad av all sport) Så medan mannen monterar brudarna i kläderna sliter jag fram embossingpulver och varmluftspistolen från Biltema.
Resultat: Empossingpulver över HELA spishällen (fogen mot väggen är numera skogsgrön) Bandet på kortet brann fint, det snygga blommiga pappret lossnade och det blev bännmärken på cardstocken - alltså inget kort och ingen tävling med det kortet.
Sensmoral: Gör inte saker i sista minuten, embossa inte på spisen och sätt på bandet efter att du embossat.
Som lök på laxen hade C glatt meddelat på kalaset att "mamma har eldat upp ditt födelsedagskort!"

Stämpelförvaring
Hur förvarar du dina omonterade stämplar?

Jag har hittat ett nytt sätt. Jag har använt mig av CD-lådor och skurit till albumblad i kvadrater som passar i lådan. På albumbladet har hag stämplat mina omonterade stämplar. Sen har jag plastat in kvadraten med kartplast (laminera går såklart också toppen). Då fäster de omonterade stämplarna på baksidan.
På framsidan ser man då sina stämplar som sitter på baksidan. Som den ordningsknarkare jag är har jag stämplarna sorterade efter fabrikat. I lådan är kvadraterna sorterade i bokstavsordning efter fabrikat.


Förut hade jag stämplarnainsorterade i fotofickor i en pärm. Det funkar toppen om man inte har så många stämplar och inte flyttar dem ofta. Hos mig rymdes de inte i pärmen och det var alltid någon som tog i pärmen upp- och ner så alla stämplarna ramlade ut.


Hoppas ni har en bra tisdag!

1 kommentar:

  1. Aha det sk bli ett skafferi, det kommer du inte att ångra. Bland det bästa jag har.

    Jaa, det är tvättmedel och sköljmedel i flaskorna.
    Ha en bra dag
    AC

    SvaraRadera