söndag 22 september 2013

En blöt helg

Efter en fullproppad vecka var det skönt att äntligen få ge sig av till finaste lilla stugan. Vi har verkligen inte hunnit vara där i den utsträckning vi vill och önskar. Därför var det så skönt att äntligen få packa allt på släpet och åka dit. Här hemma har vi små högar och öar med saker som ska till stugan. En samlar verktyg, två samlar leksaker och spel och en samlar inredningsgrejor. Det blir till slut en hel del öar. 

Därför var det så härligt när den här vändan av tömma, flytta, byta plats och lasta på släpet var färdigt.

Målet för den här stugvistelsen var att börja renovera lilla toaletten. Slänga ut det gamla äckliga porslinet, måla över det laxrosa med håll i er.... vitt :-), måla golvet och förbereda för att få dit nytt fräscht porslin.


Vi hade nog alla sett framför oss att få sitta vid bäcken, grilla marshmallows och titta på stjärnorna - tyvärr ville vädret något helt annat. Det har verkligen ösregnat hela helgen. När vi kom var vi oroliga för vattenmängden i brunnen som var oroväckande låg - det är det inte nu.

Inte ens regnet kunde hålla tjejerna från att fiska. Lilla S är en baddare på både att 
sätta mask på kroken och kroka av fisken. Stora C är lite mer avvaktande och vill gärna ha hjälp med båda delarna.


Fiskelycka!


En utegrillning hann vi i alla fall med. Här pappas burgare -de kräver sitt gap


Bästa sortens grannar har vi fått! Jag och tjejerna har läst två böcker om Pettson och Findus - jag blir allt mer övertygad om att de (Pettson och Findus) bor i vår stuga när vi inte är där - fast här är det fåren istället för hönsen som kacklar och håller koll. Jag och S brukar hålla utkik efter Mucklor men än har vi inte sett nån..

Det här gänget spanar in när mina fina killar röjer och jobbar i dungen.


När det regnar får man hitta på nåt annat att göra. Här är caféverksamheten i full gång. Kommersen gick sådär - men 50 spänn för en kaffe macciato är fasen dyrt - även i Bodträskby!  Det är lampan som är kaffemaskinen  och böckerna är kassaapparaten :-)Finaste svärisarna stannade till på vägen hem från Rhodos. Det var ett kärt återseende och det bjöds på många goda skratt. Den fina lila väskan under bordet är en present från världens bästa fammo å faffa!

Jag är så tacksam! För min fantastiska familj, min mans familj som ställer upp med allt möjligt! Tacksam för att vi köpte finaste stugan och att det blev så bra som vi önskade. Tacksam, glad och stolt över världens bästa bonus som jobbar och sliter när vi är i stugan. Det spelar ingen roll om det är att trava ved, röja skog eller måla om. Det är så roligt att se nån jobba och tycka det är roligt. Tack världens bästa! Jag måste ju erkänna att när jag var tonåring gjorde jag allt jag kunde för hålla mig borta från att hjälpa till med liknande arbeten.


Nu återstår att packa upp och tvätta och ladda för en ny arbetsveckan Undra vad den har att bjuda på? Spännande och utmanande - alldeles säkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar