lördag 22 juni 2013

Lycka och magi

 Det blev en magisk midsommar i stugan. Vi metade upp 50 maskar på några timmar. Inte ens det strilande regnet kunde hålla tjejerna från bäcken. En metkrok i fingret, många mörtar och ett par rejäla abborrar senare var fiskelyckan total. Det var lite myggigt men ändå mycket bättre än sist vi var i stugan. 
Den som väntar på nåt gott väntar enligt Sixten alltid för länge. 
Till slut var han nästan nere i bäcken för att vara först på fisken. 


En dag som midsommarafton måste ju firas! Vi blev inbjudna till byn firande nere i "skogs". Tjejerna plockade blommor till kransar. Gammelmommo hade skickat världens finaste klänningar på posten och det var inte lätt att få lilla S att vänta med finklänningen tills det var dags att åka.
På midsommarfirande blev vi inbjudna till byns tradition att se midnattssolen på berget på andra sidan sjön. Vi hängde självklart på. Vi gav oss i väg upp på berget vid 22:30. Det var en fantastisk vandring i svensk sommar. Jag upphör aldrig att fascineras av det norrländska sommarljuset. Vi fick trevligt sällskap av folk som är uppvuxna i byn. Vi fick byns historia under vår vandring upp på berget och vi fick veta att stugan har ett namn - Nygårn. Så nu är vi de nya i Nygårn :-)

Ängsull upp på berget

Midnattsol


Delar av utsikten från berget. Häruppe ser man fritt i alla väderstreck och vi kunde se nästan hela byn nedanför våra fötter. Fler och fler familjen anslöt. Alla var glad och glada att se varandra och oss. En familj kom med båt över sjön. Andra kom stånkande upp för berget. 


Väl däruppe blev det grillkorv och kokkaffe och en och annan marshmallows. Vi gav upp vid 01-tiden. Då var vi ganska möra allihop efter en lång dag med helt fantastiska människor på en galet vacker plats. Jag är så tacksam att det blev vårt!


Mer av det magiska ljuset. Här är utsikten från farstubron just innan jag köp i säng vid 01:30 på midsommardagens morgon. Jag har också lärt mig ett uttryck som jag kommer att bära länge.
"Vad gör du? Inget jag bara är i elden" 


Det var utmattande dagar som avslutades med fint besök av 
grannen och en storspovsfamilj som kollade maskbeståndet i gräsmattan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar