söndag 7 september 2014

en lite resa på 160 mil

Jag och bästa maken har varit på en liten resa på tumanhand. Det är ju inte ofta det händer. Tack alla som gjorde det möjligt. Det är en riktig ynnest att ni vill hänga med våra barn och vågar vara själva så vi kan andas, pausa och blir bättre människor.

Målet med vår resa var konferensanläggningen Orbaden i Hälsingland. Det är en liten nätt resa på 80 mil enkel väg. Vi drog iväg i fredags morse och åkte genom metropoler som Glommersträsk, Malå, Dorotea och Strömsund för att komma fram till Östersund. Där tog vi en bensträckare och spanade in stan. Det verkar vara en riktig liten pärla! Dit åker vi gärna igen,Vägen mellan Östersund och Orbaden går genom Ljusdal och Järvsö - det var en helt fantastisk väg som kantades av vackra hus och gårdar. Jag som har en förälskelse i hus med torn fick verkligen mitt lystmäte. Det var många ååååå och aaaa efter vägen,

Vi kom fram sent och gick bara en kort sväng i månskenet innan det var dags för kudden.

Morgonen efter blev den en längre sväng med kameran i högsta hugg. Morgonen bjöd på tät dimma och fukten låg som ett täcke över landskapet. 
När dimma lättade fram på dan såg man de fantastiska omgivningarna. Det här är fotat från hotellets balkong. Vattnet är Ljusnan och bortanför bergen i horisonten ligger Östersund. Dagen fylldes av en föreläsning med Mr Tourette - Pelle Sandstrak som i rasande tempo lät oss komma in i huvudet på en person med Tourettes syndrom. Det var en känslomässig berg-och-dalbana som innehöll både glädje och djup förtvivlan. Det kommer att ta några dagar innan det här mötet helt har landat i mig.

På kvällen avnjöt vi god middag, trevligt bubblebad och spännande möten.

Efter en lååååång hemresa känns det skönt att få krypa ner i sin egen säng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar