måndag 20 augusti 2012

Liten blir stor

Nyss var den här skruttungen en fyra-kilos bebis. Nu är hon ettagluttare. Jag kommer själv ihåg den där dan. Hur jag fantiserade om hur det skulle bli att gå i skolan. Allt medan jag tränade på att hjula på den asfalterade garageuppfarten i huset i Ljungsbro(!).

Första dagarna var ju lite av en skräckupplevelse eftersom ettornas skolgård invaderades av..... 3or!! Hu så läskiga de var- och de kunde säkert allt...

Nå skolan är en plats för både sorg och glädje. Några barn kommer tillbaka med tunga steg och en orosklump i magen. Andra har längtat tillbaka till ordning och mat ända sedan skolavslutningen. Ytterligare några gör sina första dagar i en hägring, något man drömt om hela sitt liv. Men i en annan del av världen, på ett nytt språk, med traumatiskt upplevelser i bagaget. Andra är bara nya eller tillbaka efter ett sommarlov man aldrig trodde skulle ta slut.

Jag hoppas att vi alla som är i och runt skolan kan, vill och orkar se och möta alla barn! Våga se och våga vara vuxen -för varenda unge!

På lördag den 25 augusti är det en manifestation för barn som utsätts för våld. Ett sätt att stötta denna manifestation är att bära blått denna dag. På Facebook finns mer information om manifestationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar