måndag 18 juli 2011

sommar, sommar, sommar...

.. det är dans i folkets park..

Vi har varit på semester i det alltid lika vackra Tornedalen. En vecka hann vi med - längre än vi nånsin varit där. En riktig sääskisafari (myggsafari) var det också. Vi har hunnit avverka både stora och små orter i denna utpost av vårt avlånga land. Det är en speciell känsla att kliva ner i en nationalälv och veta att stranden på andra sidan - det är Finland.

En annan fantasisk upplevelse i Tornedalen är midnattsolen. Som den sörlänning jag är slutar jag aldrig förundras över norrskenet och midnattsolen. Att ta en promenad med hunden eller måla trädgårdsmöblerna vid midnatt - i solsken. Det är en specill upplevelse. Lite bastubad och bastuflottande hann vi också med. Och ett alldeles fantastiskt besök i goda vänners paradis - dit återvänder vi gärna!


Juli är marknadernas förlovade månad. Inte mindre än tre stycken hann vi med under en vecka. Så lite karusellåkning fick vi allt klämma in på schemat! Det gäller att vara koncentrerad när man rattar en motorscykel med syrran i sidovagnen!


Å lite shopping blev det också. Här är två av fynden. Tre par skor för en hundring - det kallar i alla fall jag för ett fynd!När vi kom hem blev den tjejfest med gamla vänner - och några nya fina vänner. Mycket trevligt och absolut värt att göra om - kanske man skulle bjuda in till surströmmingsskiva??
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar