lördag 11 juni 2011

bloggsemester??

Det blev en lång bloggpaus - det var inte meningen men inspirationen har som inte riktigt infunnit sig. Mest beror det nog på det minst sagt växlande väder vi fått uppleva häruppe. Idag skiner solen och termometern närmar sig 30 grader. När det är sol större delen av natten är det varmt hela natten - det är man ju inte riktigt van vid i juni - när det vanligtvis bara är musöron på björkarna...

Nå en snabb uppdatering av vad som hänt sedan sist.


4-årskalas på Miljögården!


Lilla S har redan hunnit bli 4 år - herregud det känns som det var igår vi fick jäkta till sjukhuset för att tjejen hade så bråttom ut att barnmorskan knappt hann på på hanskarna. Nu är hon stora damen och beställde kalas på miljögården med hamburgergrillning bland djuren. Det var en mycket uppskattad tillställning som dock fick ett snabbt slut när årets värsta storm och oväder drog in över oss. Träd bröts av och kalasattiraljerna flög över hela området.Prinsesscupcakes till familjens prinsessa!


Finfrämmande!


Bästa mannen har slagit på stort och efter stor vånda köpt en gammal träbåt. Nu är ju inte mannen någon sjöbjörn direkt utan den största landkrabba världen har skådat. Vadslagningen pågår om när båten kommer i sjön och huruvida hela ekipaget sjunker eller inte. (Jag tror att han ser sig som Ernst i drömkåken som var världens nöjdaste kapten så länge båten låg på land...) Nå i alla fall så har ju många nära och mer avlägnsa vänner och bekanta kommit och inspekterat inköpet. En av dessa mer avlägna bekanta var Hamlet - den största hund jag någonsin sett. Ungarna var i extas - katten gick ut på bron - såg hunden och konstaterade att han var nog inte kissnödig i alla fall... C försöker nu på alla upptänkliga vis förklara att vi givetvis MÅSTE ha en grand danois...

Hamlet - med nedböjt huvud

Projekt


Kökssoffan och ett gammalt klädskåp ska bli vita.
VÄRMEN


Det är nästa osannolikt varmt. I den här delen av landet är vi ju inte bortskämda med värme över 25 grader. En av mina kollegor från Kiruna konstaterade att sommaren kan ju lika gärna var 12 grader och nordlig vind. Ur det perspektivet känns 30 grader och vindstilla tämligen exotiskt.. Men C måste vara en frusen typ eftersom hon sett till att ha en extra värmekälla i sängen. (det här är barnet som svettas när det är minusgrader så det var nog typist varmt i den där sänger)


skolavslutning

Igår var det äntligen skolavslutning! Jag och storbruden var på skolavslutning på skolan och det är något visst med den blostertid nu kommer - det blir som inte riktigt sommar utan den! Skräniga studenter hann vi också med - nytt för i år var vuvuzelorna - inte så poppis för alla åhörare. V fick studentnjuta av finaste granntjejen som tog studenten med bravur. Litet paket och minikort fick det bli. En uggla så klart när man har mer än 3/4-delar MVG i sina betyg.


Nu lite mera pyssel under prasollet och titta på barnen som har vattenkrig på gatan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar