måndag 6 december 2010

nu är andra ljuset tänt

Så var det andra ljuset tänt och vi är ytterligare en vecka närmare jul. Jag måste erkänna, lite skamset, att jag har svårt att få till den rätta julkänslan.

Jag har varit på tjänsteresa i veckan och avverkat både Göteborg och Stockholm på tre dagar - det är inte illa pinkat för en norrlänning som jag. Det är trevligt att vara på resa och träffa fina kollegor från hela landet. Det är så spännande att träffa alla fina kloka människor som också tycker att förvaltningsrätt är det mest spännande som finns och att en dom från Regeringsrätten angående permutation är direkt upphetsande :)

Här är en bild från fina hotellrummet i kungliga huvudstaden. Jag tog tåget mellan väst och öst (vad som är fram och bak tänker jag inte diskutera..)

Innan jag lämnade iskalla Göteborg hann jag in en sväng i min favorit-inredningsbutik Balders Hage. Den hittade jag av en slump förra gången jag var på konferens i Göteborg och det vara faktiskt den enda butik jag hann in i under hela den här resan!
Där köpte jag de här fina bobinerna med juligt paketsnöre. De kommer att bli fin-fina med brunt papper och en grankvist och riktigt lack..


En påse God Jul fanns det plats för i bagaget. De tjusiga träbokstäverna levereras, som godisbitar, i en cellofanpåse.
Det slår mig alltid när jag är i Stockholm - och det har blivit några vändor den här hösten - att jag har det så himla bra i Norrland! I min gröna ungdom ville jag inget heller än att flytta till Stockholm, men nu vill jag det absolut inte. Det är en härlig stad att hälsa på i, men det är så himla skönt att komma hem till perkolatorn, köksoffan fina vännerna och friden!
Här kommer lite kortinspiration - jag måste själv hitta lite julkortsinspiration.

Här till stor tjej som fyller 3 år. Stämplar från panduro färglagda med promarker-pennor. Papper från en av makens tradera-vinster.
En av tjejernas dagiskompisar har blivit stolt storebror. Vi brukar ge en liten present till alla småsyskon och så även den här gången. Nu köpte jag de här urgulliga vantarna från fina Smillas design!


Till det ett litet kort - så klart. Inne i kortet har jag tagit ett citat från bästa Astrid Lindgren. Jag är helt övertygad om att den kvinnan var låååångt före sin tid och en av de bästa barnförståsigpåarna vi haft! Mycket bättre än hon någonsin fick uppmärksamhet för att vara.


Här är utsidan på kortet. Pojkstämpeln kommer från Kontorsteknik i Älvsbyn. Välkommen till världen har jag skrivit med dymon. Det snygga bilbandet kommer från butiken Handplockat som just öppnat här i stan. BUS har jag skrivit med lim och små glitterstenar. Papper med apor från Panduro.

På byggfronten börjar man se ljuset i tunneln. Nu finns både väggar, tak och golv. Nu är det dags för väggen mellan pysselrum och sovrum och ett tak som håller för vinterns snömängder. Därefter är det hall och bastukammare. Det går framåt helt enkelt.

Ha det så gott alla fina! Hoppas vi kan hitta lite julkortsinspiration till nästa gång - posta gärna lite inspiration till mig, det behöver jag.
Kram!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar