söndag 27 april 2014

Att njuta

- För mycket av det goda kan vara underbart, sägs Mae West ha sagt. 

Ibland är det ju lite svårt att avgöra när det blivit för mycket av det goda. Andra gånger kan det inte bli för mycket av det goda.

I fredags var jag på mycket trevligt häng med de läckraste av brudar! Vi konsumerade skaldjur, vin, bubbel och en och annan drink - helt underbart!


I vår lilla stad har vi fått en skybar - kolla den här utsikten! Ja hit får det bli fler gånger. Att skratta gott lär ju dessutom förlänga livet. Efter att de här skratten lär jag ju leva till jag är 100 år och sen återvända som spöke i 100 år till.


Annan njutning är det att kratta bort det sista av vintern. Det syns på gräsmattan att det har varit en hel del snö.

Men äntligen börjar vi se små gröna skott. Under att gammalt och visset kommer nytt, grönt och spirande. Det här är den bästa tiden. Den som vittnar om det är något som händer, att livet återvänder.


Ha nu en skön söndag. Vi har en kort arbetsvecka framför oss och det är sista veckan i april!






torsdag 24 april 2014

Att vänta sig det oväntade

"Du måste lära dig att vänta dig det oväntade Christoffer Robin. För då inträffar det väntade - helt oväntat." 
- Ior-

Att solen återvänder är lika oväntat som väntat - här kl. 20:30 22 april 2014

Livet är förunderligt! Den här veckan har verkligen innehållit allt. Jag har varit på badhuset och njutit av närvaron av det oväntade. Jag har också lärt mig nya saker och upptäckt det väntade. Ja ungefär som livet i stort.

Häromkvällen tog jag mig en tur till vårt badhus. Jag simmade pliktskyldigt i 45 minuter och fick sedan belöningen i form av bastu. Väl därinne fick jag höra av damerna 65+ att det där med rosa hår var ju faktiskt himla fräsigt. Straxt innan hade jag mött en kvinna i 45-års åldern med en rejäl ryggtatuering av fornnordisk modell och silikonbröst. Ja det är bara att inse att 80 är det nya 40 och att inskränkta idéer definitivt inte sitter i åldern. Det var en väldigt uppfriskande insikt!!

Idag har har lär mig nytt! Jag har deltagit i ett webinarium, - ett webbsänt seminarium om linked In. Det var ju en himla fiffig seminarieform! Särskilt för oss i förskingringen från schtorstan. Om du inte har provat tycker jag att det är hög tid. Det gäller både webbinarium och Linked In.

Under tiden jag lyssnade på klokskaper om mitt digitala varumärke passade jag på att jobba lite med händerna. Här ligger början av en flasktag med mumsig choklad.





måndag 21 april 2014

Påsk och inspirationstips

Ja det blev påsk hos oss också. Tänk så fort en vecka kan försvinna ut i tomma intet. 
Vi fick en härlig helg i stugan. Det var inte så mycket snö som vi trott och skotern fick stå kvar i garaget.
Trots att det är ljust ända fram till efter nio på kvällen fick vi några mysiga kvällar med ljussken


och skip-bo. Det är en lisa för själen att vara utan TV några dagar. Själv har jag svårast att vara utan internet. Man är helt off side när man inte har någon internetuppkoppling.


Vi hittade värsta guldgruvan! Nils Holgerssons underbara resa från 1928. Den har tillhört skolbiblioteket i Vitvattnet men det är nog länge sedan någon saknade den här upplagan. 


Vi har snyggat till duschen. Det gamla badkaret åkte ut och in kom en ny blandare, nytt golv och


en av stugan många speciallösningar. En kloss för att få fast duschdraperistången i snedtaket.


Fina kanna och fatet fick ny plats i badrumsfönstret.


På lördagen var vi en sväng till Juoksengi och hann med en visit hos bästa gammelfammo E. Maken till kruttant får man leta efter och med i bagaget fick vi en ny laddning tjocksockar. Med oss fick vi också proppfulla magar efter bästa svärmors fantastiska påskbuffé. Glada skratt och kloka funderingar har vi också med oss.


Ett annat fynd är den här hatthyllan som var undangömd i förrådet. Den har särskilda knoppar för hattarna! Den kommer att bli en riktig prydnad i hallen när den blir klar. det är så roligt att få gå på expotition och hitta såna här guldkorn. 


Väl hemma blev det lite krattande och lite planterande. Hos oss i norr är det ju knappt snöfritt 
så här är penséer ett riktigt vårtecken.


Jag vill också tipsa om den här underbara nättidningen  Här finns både lättsmält och djupsinnigt om att vara tjockis. I en av artiklarna finns fashionista-tips på instagram. Jag vet att i alla fall jag kommer att följa dem alla!
Ha nu en toppenkväll och så är vi tillbaka i vardagen, om än för ett kort tag, imorgon.

söndag 13 april 2014

Utsikt


Jag har varit några dagar i huvudstaden. En av mina kollegor postade på facebook häromdagen att ibland känner man sig som om man kommer från District 12 (Hungerspelen)när man är i storstan.
 Å ja det ligger en hel del i det. Trots den magiska utsikten kommer oftast insikten att jag är på rätt plats i Norrbotten. Med min kaffekopp och min kökssoffa.

Här är Hufvudstaden genom mina ögon, eller i alla fall min kamera. 
Allt ögonen ser kan och bör inte fångas på bild :-)

Påskris i Söderhallarna och Strömmen vid Rikdagsbron 


Hötorget i vila och väntan

Utsikt över ett regnigt morgonstockholm

Högst upp på Söder



Det blommar alltså är det vår

Fantastiska kvarter på var sin sida om söder

Ja man kan ju misstänka att en lagom tjock man i sina bästa år huserar här.

Det kanske är symptomatiskt att jag har fotat på morgonen innan staden är full av folk. Då passar den inte riktigt mig. Jag gillar det ödsliga - innan folk vaknar. Sen intar jag gärna en mer passiv roll och tittar, njuter och inspireras. Sen tar jag flyget hem till friden.

"När kaffet var färdigt gick solen upp över världen"
- Muminpappans memoarer-

Det här är mitt bidrag till veckans utmaning hos Maria O m.fl. Kika in där för fler utsikter.



torsdag 10 april 2014

I schtorstan!

Jag är i huvudstaden för spännande möten. Idag är huvudet sprängfullt med tillsyn. Imorgon möten med bästa sortens stockholmskollegor! Sen brukar det vara skönt att komma hem :)





söndag 6 april 2014

stuglängtan

Åååå vad jag längtar efter vår i stugan! När veckorna går i galet tempo och allt man ser av barnen är bakom en I-pad då längtar jag till stugan. Där allt går långsamt och internet inte fungerar.

Vi var upp en snabb sväng i helgen. Inte så mycket för njutningen skull som för att förbereda för påsk. Toastol skulle monteras, badkar skulle ut, duschblandare in. Ja det var en hel del att göra.

Tur att bästa svärisarna kom och hängde med oss på lite utelunch och kloka funderingar.


Bästa utepannan! Arvegods från pizzerian. Här kan vi kocka mängder av mat.


Lite påskris utanför dörren 


Nej det blev inget fiske. Trots krokodiltårar och tappra försök gick det inte att trassla ut lina-krok-sänke-flöte-trasslet. Det får bli ny lina nästa gång. Enligt barnen ser man fiskarna i bäcken så till påsk får fiskarna passa sig.


Trots snömängden kan man ana att våren är på väg. Den tar bara väldigt god tid på sig.


Till sommaren får vi nog gå på expotiton i de gamla ladorna.


Finaste grannen kom med tomater och paprika! Nu vill jag bara att det ska bli sommar så jag får plantera, vattna och se hur det växer. Att få njuta av egenodlade grönsaker är något alldeles speciellt!



tisdag 1 april 2014

Allt man kan önska sig

Bästa maken och storfisan tog första morgontåget 50 mil söderut för att köpa en bil. Det gjorde att jag och lillsnorpan fick en heleftermiddag tillsammans. 

Vi hann både gå en sväng på stan, expresshoppa, laga mumsig nudelsallad och basta. Vi gick all in och myste på med ansiktsmask och värmeljus och hela kitet.

En riktig lyxdag i vardagen!